Mahorikatan

MAHORIKATAN

Heilige dans, trance & innerlijke vrede

“Mahorikatan is een dans in een veranderde staat van bewustzijn. Het is een zachte, subtiele, diepe trance, waarbij persoonlijke stress en innerlijke chaos oplossen.

Om toegang te krijgen tot die staat, is het noodzakelijk om alle weerstand te laten oplossen en tot diepe intimiteit met jezelf te komen.

Het is een dans die kalmte, innerlijke vrede, sereniteit en overgave vereist. Dat is ook wat deze dans brengt.

Wanneer er vrede is in het hart van de danser in trance, drukt de zuiverheid van zijn wezen zich subtiel uit in verfijnde bewegingen van extatische gratie. Zijn wezen wordt de boodschapper van zijn eigen ziel.

Voor de beoefenaar is het een zoektocht in zijn eigen kern, een uiterst subtiel pad van inwijding; een overgave – waarbij hij alles tegenkomt en door alles heen gaat wat zijn hart belast.
Het is een weg van diepe transformatie, door middel van de kracht van Yin en het verwelkomen van zichzelf – in nederigheid.

Voor degene die een open ceremonie bijwoont, is het een moment van grote emotie en inspiratie. Hij wordt in zijn heilige dimensie geraakt door de trilling van de dans, waardoor zijn eigen krachten van transformatie en heling tot leven komen, en een weg openen van vrijheid voor zijn ziel.

Mahorikatan is een Heilige Dans van Heling die ons onderdompelt in het hart van de waarheid die aan onze basis ligt. Daar raakt onze essentie ons aan met de eenheid en gratie die haar kenmerken, en we komen vernieuwd te voorschijn, herboren in onszelf.”

“Dansen is: je ziel een lichaam geven.”  Philippe Lenaif

de praktijk van Mahorikatan

“Deze dans vormt een pad van inwijding, een weg van diepe transformatie.

Het is noodzakelijk dat elke deelnemer zijn verantwoordelijkheid neemt bij het aangaan van deze innerlijke reis – op zoek naar rehabilitatie van zijn onderdrukte emoties en de wonden van zijn hart; om nieuwe ruimtes vrij te maken voor de expressie van zijn ziel en het project van zijn ziel. Dit alles vraagt een groeiend vermogen om zich over te geven en om los te laten, in nederigheid.

In de dans wordt onze hele geschiedenis in beweging gebracht. Dat betekent dat er elk moment traumatische inhoud van het onderbewuste omhoog kan komen in het bewustzijn, in de vorm van sensaties en emoties van grote of minder grote intensiteit, vergezeld van projecties waar we ons meer of minder van bewust zijn. Het is daarom goed om enige ervaring en zelfkennis te hebben op dit gebied, om de hernieuwing die geboden wordt door de subtiliteit en verfijndheid van de dansen, te kunnen verwelkomen en er de vruchten van te kunnen plukken – in het kader van dit pad van initiatie.

Volgens C.G. Jung heeft onze ziel spirituele voeding nodig; bij gebrek daaraan gaat ze zich uitdrukken via neurosen. De Mahorikatan-activiteiten zijn er om deze vitale voeding aan te kunnen bieden aan ons hogere zijn, in een ruimte van vrede en verwelkomen.

Alle Mahorikatan-activiteiten zijn meditatiemomenten in ons eigen hart. Tijdens de sessies worden deelnemers uitgenodigd om:

  • tijd te nemen voor zichzelf, voor een subtiele ontmoeting met hun heilige dimensie, in een houding van openheid en ontvankelijkheid;
  • een intieme ruimte in zichzelf te vinden zonder iets te verwachten, zonder vooroordeel, zonder verlangen om te ‘doen’;
  • innerlijke spanningen te laten oplossen door aandacht te hebben voor hun lichamelijke waarnemingen;
  • hun aanwezigheid in hun lichaam te vergroten – om terug te keren naar hun innerlijke waarheid;
  • de trilling van Mahorikatan in hun innerlijk te ontvangen, zich erdoor te laten raken en erdoor te worden gevoed.

Mahorikatan is een vorm van hypermodern sjamanisme, ontdaan van alles wat overbodig is. We raken vertrouwd met trance, met luisteren naar onze ziel, en met de interactie met niet-zichtbare entiteiten die ons begeleiden.

Philippe Lenaif

Uitleg van Philippe over het lichaam en het onbewuste vind je hier.

Meer informatie over Mahorikatan en over Philippe zelf, vind je op zijn website: hier.